Αναλύσεις Τροφίμου

Η έννοια της ασφάλειας του τροφίμου εκτείνεται σε όλη την αλυσίδα παραγωγής, διακίνησης, μεταποίησης, αποθήκευσης, διάθεσης ακόμα και προετοιμασίας πριν την κατανάλωση. Η ποιότητα τροφίμου ως ευρύτερος ορισμός, περιλαμβάνει πέρα από την ασφάλεια του τροφίμου και την έννοια της ικανοποίηση των ευρύτερων απαιτήσεων των πελατών.
Στο εργαστήριο μας διενεργούνται χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις σε νωπά (φρέσκα) και τυποποιημένα τρόφιμα καθώς και αναλύσεις της διαθρεπτικής επισήμανσης (έλεγχος ετικέτας) σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) 1169/2011. Οι αναλύσεις πραγματοποιούνται στις εξής κατηγορίες τροφίμων :

  • Γάλα & Γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτι, τυρί, ξυνόγαλο, βούτυρο)
  • Κρέας
  • Πουλερικά
  • Προϊόντα Ζαχαροπλαστικής-Γλυκά
  • Λίπη & Έλαια
  • Λαχανικά & Φρούτα
  • Άρτος, Δημητριακά, Ζυμαρικά
  • Αυγά
  • Μελισσοκομικά Προϊόντα
  • Ελαιόλαδο
  • Ξηροί Καρποί
  • Γλυκαντικά, Σάκχαρα, Σιρόπια
  • Καρυκεύματα ή Μπαχαρικά
  • Όσπρια

Οι μικροβιολογικές αναλύσεις διενεργούνται σύμφωνα με το πακέτο υγιεινής της ευρωπαϊκής ένωσης και των μικροβιολογικών κριτήριων των τροφίμων Κανονισμός (ΕΚ) 2073/2005 και τον Κώδικα τροφίμων και ποτών.

Φόρμα Επικοινωνίας

Δωδεκανησιακά Εργαστήρια

H σύγχρονη μικροβιολογική και χημική ανάλυση στα Δωδεκάνησα

Φόρμα Επικοινωνίας