Τελευταία Άρθρα
Παρακάτω θα βρείτε τα τελευταία άρθρα & ενημερώσεις.
Νέες Παροχές και νέο Πεδίο Διαπίστευσης
Ενημερωτικό Φυλλάδιο 12labs 2022 Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Παράρτημα F1/6 του Πιστοποιητικού Αρ.1122-3 ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ της ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ του Εργαστηρίου Δοκιμών ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Ι.Κ.Ε. Υλικά/Προϊόντα υποβαλλόμενα σε δοκιμή Τύποι δοκιμών/ Μετρούμενες ιδιότητες Εφαρμοζόμενες μέθοδοι/ Χρησιμοποιούμενες τεχνικές [...]
Μετάβαση στο νέο πρότυπο ISO17025:2017
Τα Δωδεκανησιακά Εργαστήρια είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν πως από 24/04/2019 είναι το πρώτο εργαστήριο στα Δωδεκάνησα που έκανε μετάβαση στο νέο πρότυπο ISO17025 που αφορά την λειτουργία των διαπιστευμένων εργαστηρίων. Καταφέραμε χάρη [...]
Νέα Διαπίστευση ΕΣΥΔ
Σας ενημερώνουμε ότι στη Ρόδο με επιτυχία έχει διαπιστευτεί ένα νέο εργαστήριο μικροβιολογικών και χημικών αναλύσεων (υδάτων, περιβαλλοντικών δειγμάτων και τροφίμων). Τα «Δωδεκανησιακά Εργαστήρια ΙΚΕ» που εδρεύουν στην Ιαλυσό (Ιερού Λόχου 24), διαπιστεύτηκαν το 2018 [...]
Ενημερωτικό LEGIONELLA
Με αφορμή την νέα Νομοθεσία, εγκύκλιο Δ1(δ)/ΓΠ οικ.1474/9.1.2019, οι υπεύθυνοι των ξενοδοχείων υποχρεούνται για το νερό που κυκλοφορεί εντός του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των τουριστικών εγκαταστάσεων (ξενοδοχείων) να παρακολουθούν με μικροβιολογική ανάλυση την Legionella. Σημειώνεται [...]
Ελαιολάδο & Ετικέτα
ΕΦΕΤ: Οι ενδείξεις στην ετικέτα που πρέπει να φέρουν οι συσκευασίες ελαιολάδου Ενημέρωση από τον ΕΦΕΤ με στόχο την προστασία των καταναλωτών από δόλιες μεθόδους παραπλάνησης και νοθείας. Ελαιόλαδο : προστατεύοντας το πολύτιμο τρόφιμο της μεσογειακής [...]
Πιστοποίηση συστημάτων HACCP – CODEX ALIMENTARIUS
Το HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) ή αλλιώς Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου, αποτελεί μια συστηματική προσέγγιση για την αναγνώριση και την εκτίμηση των κινδύνων που σχετίζονται με όλα τα στάδια παραγωγής ενός [...]